Gezinstherapie en individuele behandeling

Allereerst wil ik je een compliment geven. Je bent waarschijnlijk op deze pagina beland, omdat je op zoek bent naar antwoorden voor jezelf of iemand in jouw omgeving. Hiermee heb je de eerste stap gezet en de ervaring leert dat dit vaak de moeilijkste stap is.

Misschien heb je vragen over de opvoeding van je kind(eren) of zijn er problemen binnen je gezin. Of ervaar je bijvoorbeeld angst, een negatief zelfbeeld of een depressieve stemming. Het kan ook zo zijn dat je een heftige (traumatische) gebeurtenis hebt mee gemaakt, waar je steeds aan blijft denken. Of heb je moeite een verlies of een scheiding te verwerken. Maar ook als je gewoon even niet lekker in je vel zit en met iemand wilt praten, als je werk-/studieproblemen hebt of als er andere problemen zijn binnen je gezin, kun je bij mij terecht. Dit geldt voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Waar ik je bij ga helpen is om samen te onderzoeken wat de behoefte van jou of jouw gezin is. Dit doen we met behulp van systeemgesprekken en ervaringsgerichte oefeningen vanuit ACT. Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie, die ook wel relatie- en gezinstherapie wordt genoemd. Het belangrijkste kenmerk van systeemtherapie is dat belangrijke anderen zoals een partner, kinderen, broer, zus, ouders, buren, vrienden of collega’s betrokken kunnen worden bij de therapie. Bij gezinstherapie nodig ik bijvoorbeeld het hele gezin uit. Bij individuele behandeling kijken we samen wie voor jou deze belangrijke mensen zijn. Als het nodig is kunnen we deze mensen uitnodigen. ACT (Acceptance and commitment Therapy) is een derde generatie gedragstherapie die je helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels (Acceptance), zodat je kan blijven investeren in de dingen die echt belangrijk zijn (Commitment). 

Vanuit Mir’s World bied ik begeleiding, psycho-educatie en systeembehandeling. Het uitvoeren van diagnostiek behoort tot de mogelijkheden, indien dit ondersteunend is aan het proces. Daarnaast werk ik samen met collega orthopedagogen, GZ-psychologen, vaktherapeuten en paramedici.

Mocht je je afvragen wat ik voor jullie kan betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Wat gezinnen over mij zeggen: