Wie ben ik?

Miranda de Laat

Miranda de Laat

Ik ben Miranda de Laat. Samen met mijn vriend, twee kinderen en katten woon ik in Gemeente Waalwijk, vlakbij de Efteling.

Als kind hield ik me vooral bezig met ‘waarom’ vragen. ‘Waarom zijn de dingen zoals ze zijn?’, Waarom doen mensen wat ze doen?’ en ‘Waarom denkt niet iedereen op dezelfde manier?’. Ik was altijd op zoek naar een manier om dingen efficiënter of anders aan te pakken. Mijn moeder had op een bepaald moment de antwoorden ook niet meer, waardoor ik me stortte in boeken over allerlei onderwerpen. Dat doe ik nu nog steeds en ik zie bij mijn eigen kinderen hetzelfde terug. Altijd op zoek naar antwoorden, beweegredenen en alternatieve oplossingen.

Mede daarom ben ik Sociale Wetenschappen gaan studeren. Ik ben altijd benieuwd naar wat er gebeurt in het hoofd van de ander, naar hoe ouders en partners dingen beleven en hoe hierbij bepaalde patronen ontstaan.

Jarenlange ervaring als orthopedagoog en gedragswetenschapper en mijn eigen ervaring als ouder, leert mij dat geen systeem hetzelfde is. Dat opvoeden soms een ingewikkelde en kwetsbare taak kan zijn. En dat elke ouder-kind interactie weer verschilt van de vorige. Dat elke relatie zich ontwikkeld tot een eigen liefdesverhaal. Als je wil ga ik samen met jou onderzoeken hoe dit werkt binnen jullie relatie of gezin.